Vårens program på Sjöängen är här!

11

dec

Sjöängens program för våren 2019 innehåller humor, teater, opera, konserter, utställningar, bio, dans, föreläsningar och författarbesök. Något för alla smaker!

Januari bjuder på operan Carmen, live från Kungliga operan. Februari utlovar nostalgikonsert, dans och barnteater och i mars och april kommer stora namn såsom Magnus Carlsson, Ann Petrén och Flamingokvintetten. I vår kan du även se humorföreställningar med Johan Östling och Björn Ling, kända från bland annat Ack Värmland, och Kristoffer Appelquist tillsammans med instagramprofilen Johanna Nordström.

I konsthallen arrangeras utställningar av Jonathan ”Ollio” Josefsson, Anna Sjons Nilsson, Eva Olsson och Heba Alakkad med flera och vi får se bland annat måleri, textil och keramik.
Det är ett fullmatat program som väntar för alla nyfikna och kulturtörstande kommunmedborgare och besökare den stundande våren. Enligt statistik från Myndigheten för kulturanalys, sammanställd av Nyhetsbyrån Siren, satsar Askersunds kommun mest på kultur i Örebro län. Det avspeglar sig så klart i arbetet med evenemangsplaneringen.
– Det är ett fint, roligt och varierat program, allt från humor, musikal och föreläsningar till teater och konserter och konst. Askersunds kommun och Sjöängen fortsätter att stärkas som en viktig arena för scenkonst, evenemang och konstutställningar, säger Daniel Eriksson, scenkonstchef.
– Vi vill gärna få till fler samarbeten med lokala företag, som hotell och restauranger. Men även allmänheten är välkommen att bidra på olika sätt, har man en favoritartist som man vill få hit, är man välkommen att kontakta oss på scenkonstavdelningen med sina tips!

Läs hela vårprogrammet för Sjöängen här!

På bilden ovan syns scenkonstavdelningen; Anders Björkgren, Åsa Karlson, Åsa Pitkänen och Daniel Eriksson