Vårmarknad i Askersund 26 april

26

apr

Solen är framme och det är äntligen dags för Askersunds vårmarknad, en händelse som känns som ett avstamp till att våren faktiskt är här! På torget förbereder knallarna sina marknadsplatser och det luktar redan gott av kanderade äpplen och andra delikatesser.

Marknadstraditionen i Askersund är bland de äldsta i Sverige och startades av Gustav Vasa redan på 1550-talet då Askersund var en knutpunkt för handeln i närområdet. Han bestämde då det att det skulle hållas en marknad sista onsdagen i april och sista onsdagen i augusti varje år.

Lions är numera ansvariga för vår och höstmarkanden och de gör ett fantastiskt jobb med att skapa en genuin markandsstämning. Igår var torget fullt med engagerade och duktiga människor i gula Lionsjackor som arbetade hårt med att montera 330st marknadsbord där 129 st marknadsknallar kommer att finnas under onsdagen med ett stort utbud av mat, godis, kläder, leksaker och ”annat bra att ha” att välja på för dig som besökare idag.  OCH, givetvis får ni inte missa att besöka alla butiker som även har olika marknadserbjudanden en dag som denna!

Kom själv eller ta med dig familj och vänner och gör ett besök, SMHI har lovat sol hela dagen!

🙂

//Linda & Sofia