ZicCa FabriCs vågade satsa

Att våga satsa, att våga testa något nytt , att våga ändra sin plan, att våga följa sitt hjärta och att våga ta nästa steg i sitt liv – för Jessica var det att starta och driva sitt eget företag! Jessica kastade sig rakt ut i företagsvärlden för ca ett år sedan och det är det bästa hon har gjort enligt henne själv! Och allt har gått i ett rasande tempo!

Jessica

Start av företaget

I april 2015 startade Jessica Norling företaget Ziccasyr där hon arbetade med klädsömnad av bland annat mössor men upptäckte snart att det var många andra företag och framförallt privatpersoner som även gjorde detta men enbart hobbynivå. Jessica ville mer med sitt företag och hennes brinnande intresse för design ledde till att hon redan i augusti samma år bytte namn på företaget  till ZicCa FabriCs och ändrade inriktning. Sömnadsarbetet övergick alltmer till att hon istället arbetade mer med  försäljning av tyger… I oktober 2015 gjorde hon sin största och väldigt avgörande satsning – hon bokade in sig som utställare på sin första mässa, Syfestivalen i Stockholm.  Det var en stor satsning ekonomiskt för  Jessica med en dyr monterplats och det stora lagret med tyger  hon var tvungen att köpa in! Denna satsning visade sig blir ett riktigt lyckokast där försäljningen i hennes webbshop fullkomligt exploderade efter mässan. Nu har hon hunnit med att vara utställare på flera olika mässor bland annat i Malmö, Göteborg och Stockholm. Nästa inplanerade mässa är Syfestivalen i Stockholm 28-30 okt och då har det gått ett år sen hon tog sitt stora steg!

Nya-tyger     flera-färger

 

Utveckling av produkter och miljöcertifiering

Jessica designar alla tyger själv som hon sedan skickar för tryck till ett GOTS-certifierat tryckeri i Turkiet.  GOTS certifiering innebär att tyget tillverkas av ekologisk bomull och genomgår en ekologisk tryckprocess. För att tryckeriet ska få en GOTS certifering krävs även schyssta villkor för arbetarna i fabriken.

– ”För mig är det viktigt att tyget inte innehåller några skadliga ämnen och att produktionen inte heller skadar människor eller miljö säger Jessica själv.”

olika-tyger-inkl-nya

Idag har Jessica ett 30-tal olika tyger i sortimentet, både mönstrade tyger och enfärgade ljusa pastellfärger. Jessica försöker alltid matcha så att färgkoder stämmer mellan de mönstrade tygerna och de enfärgade. Nu har hon dessutom tagit fram en mängd olika knappar som matchar olika mönster samt Gütermann tråd i olika färger att sy med. Alla nya tyger lanseras på facebook där  kunder även har möjlighet att förboka olika tyger innan de går på tryck! Idag har hon över 100 olika designs som ligger och väntar på lansering, inom kort kommer nästa sommars tyger att lanseras.  Tygerna är till 92% ekologisk bomull och 8% elastan, denna kombination för att tyget ska bli mer följsamt samt mjukare och även för att du ska kunna sy tajta kläder av tyget.

matchande-trådMatchande-knappar

pastelltygertyg-olika

Försäljning utomlands

Tygerna har blivit väl mottagna på markanaden och idag har hon försäljning inom hela Sverige men även 6-7 olika länder utomlands. Nyligen har hon även tecknat kontrakt med en distributör i USA.

 

Öppet Hus

Som sagt Jessicas start av företaget har gått i ett rasande tempo och sedan 1 mars har hon en lokal i Askersund på Vapenvägen 7. Lördag 17 september kl 10.00-18.00 bjuder hon in till Öppet hus och invigning av sin nya butik! Då bjuds det på fika och du har chans att känna samt titta på alla tyger!  Butiken kommer sedan att vara öppen alla vardagar mellan kl 12.00-15.00!

– ”Det bästa med att vara egen företagare är balansen mellan att få arbeta med försäljning, att få designa och skapa något nytt eget berättar Jessika. ”

 

Jag tycker det var jätteroligt att få höra Jessica berätta om sitt första år som företagare! Har du också haft en spännande tid i ditt företag, hör gärna av dig så att flera kan få ta del av och inspireras av din resa! Hittills i år har det startat 40st nya företag i kommunen! Kanske är just du redo att våga prova eller ta nästa kliv i ditt befintliga företag?  Ta chansen och testa – jag hjälper dig gärna med tips och råd om du vill bolla med någon!

//Sofia